Evenimente

Partidul Verde Ecologist în vizită la Poșta Veche

  • PDF
Locatarii mai multor străzi din cartierul Poșta Veche au sărbătorit Duminica Floriilor în compania formației “Poșta Veche” și a Partidului Verde Ecologist din Moldova. 
Partidul Verde in vizita la Posta Veche
 
Gheorghe Lungu, organizator și conducătorul formației “Poșta Veche” a spus că ”deși am făcut mai multe încercări de a organiza astfel de sărbători pentru vecinii noștri, acum este pentru prima dată când, de comun cu Partidul Verde Ecologist  s–a reușit un astfel de eveniment. Fiind originar de aici, din cartierul Poșta Veche, am avut întotdeauna dorința de a face ceva, pentru ca locul unde trăim să devină unul deosebit atât pentru cei care s-au născut în acest cartier cât și pentru cei care s-au stabilit aici și care ne-au devenit, pe parcursul anilor, buni vecini și prieteni.”
 
La evenimentul de la Poșta Veche au fost prezenţi Preşedintele  Organizaţiei Municipale Chişinău al Partidului Verde Ecologist, Gheorghe Cebotari şi alţi membri activi din municipiu.
 

Partidul Verde Ecologist din Republica Molvova în vizită la colegii din Rusia

  • PDF

 

 

 

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova în vizită

la colegii din Russia (8 – 9 februarie 2013)

La invitaţia colegilor din Russia „Альянс Зелёных – Народная Партия” o delegaţie a Partidului Verde Ecologist din Republica Moldova în componenţa: preşedintele partidului –Anatolie Prohniţchi, vicepreşedintele partidului – Serghei Albi, liderul tinerilor verzi – Alexandru Donea, au participat la şedinţa mesei rotunde internaţionale (partidele verzi din Russia, Romania, Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Ucraina) cu genericul: „Apărarea drepturilor electorale ale cetăţenilor. Instrumente de monitorizare de lungă durată.” La şedinţă a rostit o alocaţiune şi Anatolie Prohniţchi.

 

Delegaţia partidului a participat activ şi la Şedinţa congresului II al partidului „Альянс Зелёных – Народная Партия” în cadrul căruia preşedintele partidului – Anatolie Prohniţchi a adresat un mesaj de salut colegilor din Russia, care se află la început de cale în politica verzilor, mesaj care afost întîmpinat cu aplauze de delegaţii congresului.

Tot în cadrul congresului a fost semnat un acord de colaborare în domeniul politicilor verzi dintre cele două partide.Delegaţia Partidului Verde Ecologist în componenţa deplină, a participat şi la mitingul de protest organizat de colegii din Russia, care s-a desfăşurat pe „Площадь Революции” din centrul Moscovei.Pe parcursul aflării în vizita oficială, de către membrii delegaţiei, au fost stabilite relaţii cu preşedintii organizaţiilor regionale a verzilor din Russia, cointeresaţi.

În stabilirea relaţiilor bilaterale între organizaţiile teritoriale cu împlimentarea diferitor programe verzi.

 


 

În contextul Zilei Internaţionale a Migranţilor

  • PDF

În contextul Zilei Internaţionale a Migranţilor, membrii Partidului Verde Ecologist din Moldova au făcut un apel către autorităţile centrale de a susţine moldovenii plecaţi peste hotare, care de cele mai dese ori se confruntă cu discriminare şi lipsa unor contracte oficiale de angajare în ţările gazdă, transmite Info-Prim Neo. 

Preşedintele partidului, Anatolie Prohniţchi, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că autorităţile din Republica Moldova ar trebui să ducă mai multe tratative cu statele europene în care muncesc moldoveni, pentru ca să existe o colaborare în domeniul angajării oficiale. Totodată, Anatolie Prohniţchi, a menţionat că cetăţenii moldoveni trebuie să fie încurajaţi şi promovaţi în afara ţării.


Potrivit lui Prohniţchi, o mare parte din bugetul Republicii Moldova este bazat pe banii trimişi de moldovenii de peste hotare, iar guvernările, prezente şi anterioare, nu acordă suficientă atenţie acestei categorii de moldoveni. „Se fac unele adunări cu reprezentanţii diasporei, însă dacă este să facem o analiză a ministerelor, vom observa că ar trebui să existe direcţii care să se ocupe de problema moldovenilor, însă ele nu există. La acest moment întâlnirile cu moldovenii sunt mai mult mioritice, cu lacrimi şi concerte, ceea ce nu este tocmai corect. Ei trebuie să fie promovaţi în funcţii elective peste hotare, trebuie să fie o politică de stat, care să sprijine aceşti moldoveni cu toate mijloacele”, a mai spus liderul verzilor din Republica Moldova.

Citeşte mai mult...

Delegaţia Partidului Verde ecologist din Moldova a participat Istambul în zilele de 14-16 decembrie la Black Sea Dialogue

  • PDF

Delegaţia Partidului Verde ecologist din  Moldova a participat Istambul în zilele de 14-16 decembrie la  Black Sea Dialogue. Lideri ai partidelor verzi din  Bulgaria, Ucraina, Rusia,  Aizrbaijan, Gruzia  şi Belarusi au dezbatut subiecte şi probleme comune ce ţin de politicile securităţii energetice în regiune, de protecţie a mediului şi de dezvoltare durabilă sub aspect economic şi social.

O problemă comună,care a atras în discuţie toţi participanţii este construcţia şi folosirea centralelor atomoelectrice. În acest sens a fost prezentată situatia din fiecare ţara. Deşi  Republica Moldova nu are centrale nucleare, ea este ameninţată de pericolul pe care îl prezintă  7 centreale nucleare din tarile vecine: Cehia,Slovenia,Ucraina,Bulgaria,România. A fost luată decizia ca verzii să organizeze campanii permanente de proteste în vedera opririi activităţilor acestor centrale atomice ,care  amenintă sanătarea pupulatiei  şi tercerea la formele netradiţionale de energie cum sunt cele eoliene, solare si de utilizare a biomasei. În privinţa extinderii centralelor nucelare pe teritoriului  Bulgariei, în această ţara va  avea loc un referendum la 27 ianuarie 2013 .

Citeşte mai mult...

Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova la Congresului Partidului Verde European din 11-13.11.2011 de la Paris

  • PDF

 

Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova la Congresului Partidului  Verde European din 11-13.11.2011 de la Paris

Delegaţia Partidului Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova împreună cu Verzii din toată Europa, în cadrul Congresului Partidului  Verde European (11-13.11.2011), au adoptat Declarația de la Paris, o propunere cu 12 puncte politice care să permită ieșirea din actuala criză financiară, socială şi economică ce afectează Europa, şi o foaie de parcurs pentru refondarea proiectului european: Verzii Europeni sunt convinşi că proiectul european are nevoie de direcţie şi scop pentru a găsi un nou sentiment european.

“Aceste crize erodează coeziunea socială şi duc la dezintegrarea politică a continentului, conducând în ne-relevanţă secolul 21. Orice scenariu care duce la destrămarea zonei euro, ar fi primul pas al dezintegrării politice a Europei, este inacceptabil pentru noi. În schimb însă, orice îmbunătăţire a integrarii politice a zonei euro nu poate conduce la cristalizarea unei Europe cu două viteze “, a declarat Philippe Lamberts, membru al Parlamentului European şi co-președinte al Partidului Verde European.

“Lupta pentru democraţia europeană nu s-a terminat .Înstrăinarea opiniei publice faţă de UE este în creştere din cauza incapacităţii celor 27 de state membre de a produce soluţii comune, durabile şi progresive, la crizele multiple care au impact asupra cetăţenilor “, a declarat Monica Frassoni, co-președinte al Partidului Verde European. “Mecanismul existent de guvernare este total inadecvat. Dar slăbirea crescândă a instituţiilor comune în favoarea unui Directorat de modă veche condus de “Merkozy” nu va face nimic pentru a îmbunătăţi situaţia “.

 

 

 

 

Propunerea Verzilor implică:

• Asigurarea sustenabilității poverii datoriei Greciei

• Crearea unui Fond European de Stabilitate Financiară (EFSF) (şi viitoare ESM) an effective backstop

• Recapitalizarea băncilor Europene

• Reechilibrarea numai printr-o abordare de austeritate

• O re-reglementare mai fermă a sectorului financiar european

• Elaborarea unei strategii cuprinzătoare de taxe europeană, inclusiv prin combaterea activă a fraudei fiscale şi pentru limitarea evaziunii fiscale,

• Crearea unui Fond Monetar European

• Asigurarea unui cadru macro-economic de supraveghere operaţional şi mai echilibrat

• Transformarea bugetului UE într-un instrument de politică economică, ceea ce va crea o Trezorerie europeană puternică şi relevantă.

• Lansarea unui nou Acord Verde pentru Europa, inclusiv:

o Punerea obiectivelor/țintelor UE 2020 pe picior de egalitate cu obiectivele de stabilitate şi creştere economică, şi cu cele financiare;

o Stabilirea mai eficientă a preţurilor emisiilor de CO2 printr-o mişcare de reducere a emisiilor de GES cu 30% până în 2020;

o Impunerea testelor de stres de carbon instituţiilor financiare, introducerea în legislaţie a riscurilor climatice ca fiind risc sistemic, promovarea indicilor verzi ca indexi de bază la care se pot referi fondurile, dezvoltarea sistemului bancar verde, cu stimulente fiscale, acolo unde este cazul;

o Acordarea BEI a dreptului să emită „Obligațiuni verzi”, în scopul de a încuraja investiţiile ecologice; Mandatarea fondurilor publice de pensii şi stimularea fondurile de pensii private să aloce o parte a portofoliului lor in investiţii şi companii verzi.

o Punerea în aplicare a tranziţiei la energiile regenerabile, şi renunțarea graduală la combustibili fosili și cei nucleari

• Luarea unor Co- decizii cheie in privința orientărilor de politică economică

• O convenţie pentru o nouă Europă

11-13.11.2011, Paris 

You are here Activitate Politica Evenimente