Conducerea Partidului Verde Ecologist

  • PDF

       Presedintele Partidului Verde Ecologist

    

                       Anatolie Prohnitchi 

      S-a nascut in satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, In anul 1970 a absolvit Scoala Superioara militara din Sankt Petersburg. A facut serviciul militar in calitate de ofiter. In perioada 1984-1987 a studiat la Academia Militara din Moscova. 1987-1988 a facut serviciul in orasul Kutaisi. 1988-1992 serviciul in orasul Habarovsk. 1992-2000 a facut serviciul in trupele de carabineri RM, in calitate de comandant adjunct, comandant de brigada. In perioada 2000-2002 a activat in calitate de sef adjunct la Directia Paza de Stat. A fost decorat cu medalia "Meritul militar" si este Colonel in rezerva.  Din anul 2007 este membru al Partidului Verde Ecologist

                       

      Prim-vicepresedinte   

 

            Alexei Palancean

                       S-a nascut in satul Tudora, raionul Stefan Voda la 29 martie 1950.  A absolvit Institutul Silvotehnic din orasul Lvov, Ukraina. Face doctoratul la Institutul de Botanica din Leningrad al Academiei de Stiinte a URSS. Din anul 1980 este doctor in biologie. Iar in anul 1996 devine membru de onoare al Academiei Agricole si Silvice  "Ionescu Sisesti" din Romania. A  activat ca Director adjunct pe stiinta la Gradina Botanica a Academiei de Stiinta a RSSM . Sef al directiei "responsabilitati " in cadrul Ministerului Gospodariei Comunale (1986-1988) si la Asociatia "MoldSilva ". Din 1994 activeaza la ULIM  ca lector conferentiar, unde infiinteaza catedra "Silvicultura si horticultura peisagera", sef de catedra.  Afost director la Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice si prim vice-director general la Serviciul Silvc de Stat. In prezent este colaborator stiintific principal la Gradina Botanica a Academiei de Stiinte a Moldovei. In anul 2000 Alexei Ion Palancean este decorat cu medalia "Meritul Civic" iar in 2012 a primit ordinul "Gloria Muncii"

 

    Secretar General

  

                      Victoria Covali 

  S-a nascut la Orhei la 30 martie 1980. A studiat la  Universitatea de  Stat din Chisinau si Gradina Botanica (Institut) a Academiei de Stiinte a  Moldovei.  Din anul 2009 este doctor in biologie. Activeaza in cadrul ULIM, facultatea Biomedicina si Ecologie, sef catedra "Silvicultura si Gradinii Publice" A fost director adjunct -stiinta la Rezervatia Naturala de Stat "Padurea Domneasca" In perioada 2006-2010 a fost Cercetator stiintific la laboratorul de Silvicultura si Geobotanica, Gradina Botanica (Institut) a Academiei de Stiinte a   Moldovei.  Expert in biodiversitate in cadrul proiectului "Improving coverage and management effectivenessof the Protected Area Szstem in Moldova " UNDP, GEF

                  

Vicepresedinte (Relatii internationale)

 

                       Eleonora Cojocari

S-a nascut a 10 septembrie 1972, in satul Sadaclia, raionul  Basarabeasca. Aabsolvit Universitatea  Pedagogica de Stat "Aleco Russo"  din Balti, specialitatea "Limbi straine" si Universitatea de Stat din Chisinau, Facultatea Stiinte Economice. A fost profesoara de limba engleza la Qua Vadis si Consilierul Directorului General al SGS Moldova,  unde avea ca responsabilitate recrutarea personalului locuit in Marea Britanie. In perioada 1994 -1998 a fost lector la Catedra "Limbi Moderne de Afaceri "  si lector la Institutul Studiilor Prelungite.

 

Vicepresedinte (economie si dezvoltare durabila)

                           

                     Serghei Albu 

 S-a nascut la 20 august 1980. In anul 2002 a absolvit Universitatea  Tehnica a Moldovei, Evaluarea Imobilului. A fost inginer cadastral la "Mridan" S.R.L. . In perioada 2003-2004 si-a desfasurat activitatea ca evaluator la "Geoinfosistem".  In cadrul "Vlasercom" S.R.L. a fost manager general si apoi trasferat in functie de evaluator- director .

 

Vicepresedinte (blocul social)

 

                         Victor Bobu 

S-a nascut la 30 aprilie 1965 in satul Trinca, raionul Edinet. A absolvit  Universitatea de  Stat de Medicina si Farmacie "Nicolae Testimiteanu", Medicina generala. Actualmente activeaza ca chirurg urolog la Spitalul  "Sfanta Treime" din Chisinau.

 

Presedinte de onoare

 

          Alecu Renita

         S-a nascut in satul Abaclia, raionul Basarabeasca. Este presedintele  Miscarii Ecologiste din Moldova si director al publicatiei ecologiste „Natura”. Jurnalistul Alecu Renita este cunoscut ca autor al unor mai multe articole si carti despre ecologia si natura R. Moldova. In anul 2009 Presedintele interimar Mihai Ghimpu a semnat un decret prin care jurnalistului Alecu Renita i-a fost conferit „Ordinul de Onoare”. A fost decorat cu distinctia de stat „pentru contributie substantiala la salvgardarea patrimoniului natural si cultural, merite in asigurarea echilibrului ecologic si activitate ziaristica si publicistica prodigioasa”.

 

                   

Presedintele Organizatiei Tinerilor Verzi

 

               Alexandru  Donea 

   S-a nascut la 3 iulie 1988. A absolvit Universitatea Tehnica din  Moldova, facultatea Urbanism si Arhitectura. Este  membru si   participant activ al "AVEnatura" ONG. Incepand cu anul 2008 este membru al "Tinerilor Verzi Europeni " ( Young European Greens). In perioada 2007-2011a participat  la proiectul "reconstructia Bazinului Valea Morilor" . In prezent activeaza la Institutul de proiectare a sistemelor de gospodarire a apelor “Acvaproiect”.

                        

You are here Conducerea Partidului Verde Ecologist