Verzii participă la alegerile parlamentare

  • PDF

altPartidul Verde Ecologist a fost înregistrat ca și concurent electoral pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Partidul va fi pepoziția 18 în buletinul de vot.
Pentru alegerile parlamentare din listele electorale ale Partidului Verde Ecologist fac parte 40 % femei și 53% tineri cu vârsta sub 35 de ani.    

Anatolie Prohnițchi, președintele Partidului Verde Ecologist, a declarat că ”Republica Moldova are nevoie de mai multă sensibilitate din partea instituțiilor și a societății în vederea soluționării problemelor de mediu. De mulți ani nici un partid politic nu s-a implicat voit în medierea problemelor ecologice. Venim cu o agendă verde, europeană, și vrem să aducem în prim plan soluționarea problemelor ecologice. Prezența Partidului Verde Ecologist în componența Parlamentului este o necesitate”.    

Partidul are ca scop implicarea societății civile în promovarea politicilor de mediu, a agriculturii ecologice, implicarea tinerilor în luarea deciziilor și educarea societății pentru un mediu mai curat. În politica economică partidul promovează economia verde, folosirea resurselor regenerabile care pot să asigure bunăstarea materială a membrilor societății.    

Partidul Verde Ecologist este un partid politic ce militează pentru Drepturile Omului și egalitatea socială, protecția mediului înconjurător, totodată stabilirea unui raport echitabil între societate și natură prin educarea societății în spirit ecologist, democratic și participativ.    

Partidul Verde Ecologic a fost fondat în 1992 și este membru cu drepturi depline a Partidului Verde European din 2008.   
 

You are here Home